Η Εταιρεία

Η Fil-eco Ε.Π.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας η 30χρονη εμπειρία στον τομέα Οικολογία – Περιβάλλον συνδυάζεται με την επιστημονική κατάρτιση.
Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών –την ανακύκλωση– εγκαινίασε νέα επαγγελματική πορεία με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στις εταιρείες που αντιπροσωπεύει η Fil-eco στην Ελλάδα είναι και η εταιρεία Yucesan A.S., η οποία καινοτόμησε και κατασκεύασε το Pugedon, την συσκευή-σταθμό συλλογής ανακυκλώσιμων φιαλών και σίτισης αδέσποτων ζώων.

www.fil-eco.gr

Σταθμός Συλλογής Ανακυκλώσιμων & Σίτισης Αδέσποτων Ζώων

Τι είναι το Pugedon?

Το Pugedon είναι ένα καινοτόμο προϊόν με διττό σκοπό καθώς στοχεύει στην αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών σε ότι αφορά στην οικολογία – ανακύκλωση και στη φιλοζωία.
Πρόκειται για μια συσκευή-σταθμό, η οποία ακολουθεί την λογική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης καθώς συνδυάζει την συλλογή ανακυκλώσιμων φιαλών με την σίτιση των αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων.
Ο καλαίσθητος σχεδιασμός του είναι κατάλληλος για την τοποθέτησή του σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ PUGEDON

Το Pugedon αποτελείται από έναν θάλαμο, όπου εσωτερικά εκτός από τον μηχανισμό λειτουργίας, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών.
Στο επάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας υπάρχουν δύο οπές, η μία για την ρίψη των ανακυκλώσιμων φιαλών (πλαστικά μπουκάλια νερού-αναψυκτικού, κουτάκια αλουμινίου και χαρτιού αναψυκτικών-χυμών) και η άλλη για την ρίψη υπολείμματος νερού.
Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων.
Η πόρτα που υπάρχει στο πίσω μέρος του Pugedon, εξυπηρετεί στην εκκένωση του χώρου των ανακυκλώσιμων υλικών και στην συμπλήρωση ζωοτροφής.
Το Pugedon είναι ένας αυτόνομος σταθμός. Λειτουργεί με συσσωρευτή, ο οποίος τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πάνελ που είναι τοποθετημένο στην οροφή του θαλάμου.
Με κάθε ρίψη της ανακυκλώσιμης φιάλης στην ειδική οπή, αποδεσμεύεται αυτόματα ποσότητα ζωοτροφής, η οποία συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη ζωοτροφής στο κάτω μέρος του Pugedon.
Στην δεύτερη οπή γίνεται η ρίψη του υπόλοιπου νερού της φιάλης, το οποίο συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη νερού στο κάτω μέρος του Pugedon.

Δείτε την τοποθέτηση του Pugedon στον Δήμο Αρταίων (video)

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δείτε το αρχείο 

Gallery

Επικοινωνία

26ης Οκτωβρίου 28 & Αναγεννήσεως 2, 54627, Θεσσαλονίκη

2310 555104

2310 555109

info@fil-eco.gr